tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pohjanmaan hallimestaruudet 2016

Vaikka nyt on nukuttu yön yli niin en voi eilistä oikein vieläkään uskoa todeksi.
Ilmajoelle lähdettiin ajelemaan eilen puolenpäivän aikaan. Ensimmäisenä luokkana oli K.N. Special, avoin suomenhevosille. Itse en pahemmin tykkää Ilmajoen maneesista kisapaikkana koska verryttelymahdollisuudet ovat niin huonot. Luokan lämmitely jäi suureksi osaksi lämmittelyryhmän varaan, mikä oli 10 minuuttia maneesissa. Sain Rillan kuitenkin hyvin molemmille ohjille ja nopeaksi pohkeelle. Ryhmän jälkeen jouduttiin ulos kävelemään yhden ratsukon ajaksi jonka jälkeen oli meidän vuoro suorittaa.Sain mielestäni Rillan hyvään ravin tahtiin heti alusta. Sisäänratsastus oli hyvä pysähdykseen asti. Pysähdyksessä pidin kyllä oikean pohkeen kiinni, mutta aivan liian kiinni jolloin Rilla siirsi pysähdyksessä takaosan vasemmalle. Jouduin koko radan ratsastamaan kieli keskellä suuta pohkeen kanssa koska harjoituksissa Rilla nosteli laukkaa todella herkästi jos pyysin enemmän ravia sisäpohkeella. Raviohjelma tuntui mukavalta ja helpolta. Rilla ravasi hyvässä tahdissa ja taipui hyvin molempiin suuntiin. Kolmen askeleen ravisiirtymäkin onnistui hyvin ja siitä saatiinkin C tuomarilta peräti 8. Käynti oli taas vähän jännittynyttä, mutta tasasista kuitenkin. ensimmäinen laukka nousi hyvin, sain pyöritettyä laukkaa ja lävistäjä tuli tasaisesti ilman kiihdytyksiä. Rilla olisi kuitenkin kovasti halunnut nostaa uuden laukan jo Cssä joten siinä kohtaa tuli pieni rikko. Tuo kohta oli kuitenkin sellainen, joka ei ole paperissa arvostelukohtana, joten selvittiin siitä. Toinenkin laukka oli hyvä pääty-ympyrän ja lävistäjän osalta. Olisin voinut koota laukan vielä paremmin ennen käyntiä jolloin siirtymä käyntiin olisi ollut vielä selkeämpi. Käynnissä taas hieman mutkitellen lopputervehdykseen. Radalta päästyä olin tyytyväinen rataan. Vihdoinkin suorittaminen tuntui helpolta ja todellakin ratsastin koko radan ajan enkä vaan tehtävästä tehtävään.

Tulokset tulivat nopeasti ja pisteitä saimme uskomattomat 67,1% ja luokan kärkeen kun 5 ratsukkoa oli jäljellä! En millään meinannut uskoa prosentteja todeksi ja pitihän ne käydä vielä tarkistamassa, kun olin aivan varma että olin katsonut jonkun muun tuloksia. Totta ne kuitenkin olivat ja voittohan sielä lopulta napsahti. Meidän ja minun ensimmäinen aluetason luokkavoitto ikinä!

Palkintojenjaon jälkeen aloitettiin valmistelut toiseen luokkaan, jossa ratsastettiin suokkien hallimestaruus. Vähän jännitti miten Rillan motivaatio riittäisi toiseenkin luokkaan. Suitsituksen vaihto ja nopea verkka ulkona. Maneesiverkassa Rilla tuntui edelleen hyvältä ja yritin pitää sen vaan terävänä pohkeelle. Ulkona jouduimme tällä kertaa odottamaan kahden ratsukon ajan jonka jälkeen päästiin suorittamaan. A-merkki on ollut aina meille todella vaikea rata joten päätin olla tyytyväinen jos saadaan edes 60% tulos.  Hyvä vire jatkui kuitenkin tälläkin radalla. Ratsastin vähän huonon S-kiemuran ja keskiravit ei lähtenyt ihan yhtä hyvin kun edellisellä radalla mutta kokonaisuus tuntui kivalta ja tasaiselta. Vihdoinkin saatiin molemmat vastalaukatkin nousemaan ihan oikein. Olin siis tyytyväinen myös tähän rataan. Tulosten tultua meinasin lentää persuksilleni. 66,8%! Siinä sitten jouduttiin odottelemaan ja jännittämään mihin tämä tulos riittäisi. Kaksi hienoa ratsukkoa siitä meni lopulta ohi mutta lopputuloksissa olimme sijalla 3 ja näin ollen pohjanmaan hallimestaruus pronssi lähti meidän matkaan. Huonoille ei todellakaan hävitty. Kultaa vei Suomenhevosten SMssa pärjännyt Kvartaali ja hopeaa meidän oma valmentaja Jenni.

Kausi ei olisi voinut lähteä käyntiin enää yhtään paremmin. Näyttäisi siltä että talven aikana ollaan tehty ainakin jotain oikein. Ihan vaan vertailuna voidaan ottaa viime syksyn Lapualla viimeisissä kisoissa ratsastettu samainen A-merkki (Lapualla yksi tuomareista oli sama kuin nyt mestaruuksia tuomaroinut tuomari) josta saimme silloin pinnistetty 57,3%. Toivotaan että tämä uusi vire jatkuu tulevissakin kisoissa.

6 kommenttia: