maanantai 21. maaliskuuta 2016

Puomityöskentelyä

Viikoloppuisin meillä on ollut tapana joko hypätä vähän tai ainakin mennä puomeja. Puomeja ollaankin menty ahkerasti kerran viikkoon ja eilen oli taas puomitysökentelypäivä. Ravipuomit laitoin tällä kertaa n. 1m väleillä mikä on vähän meidän normaalia lyhyempi. Joka toinen puomi oli ihan maapuomi ja joka toinen matala kavaletti. Näin Rilla joutuu vähän kokoamaan itseään ja nostelemaan jalkoja. Laukkapuomit laitoin jällen kerran ympyrälle jolloin puomien keskellä väli oli 2,5m.


Ravipuomit on ihan Rillan bravuri. Se tekee todella hienosti niillä töitä. Ensimmäiset kerrat päästin sen vähän turhan isosti sisään jolloin tuli kiire, mutta neiti korjasi tilanteen hienosti itse. Puomit oli toisella pitkällä sivulla joten toisella sivulla tehtiin pohkeenväistöä uralta pari metriä sisälle ja taas takaisin uralle, jolloin töitä joutui tekemään koko ajan. Ratsastin pitkästä aikaa suoralla kuolaimella jolla Rilla on viime aikoina ollut vähän inhottavan tuntuinen. Puomit ja väistöt pehmitti ponia kivasti ja se oli todella hyvän tuntuinen pitkästä aikaa myös tällä.


Laukkapuomit ypyrällä auttaa mua kontroloimaan ympyrän tietä. Tasaisella ratsastettaessa ei välttämättä huomaa jos hevonen valuu vähän ulos tai sisälle, mutta puomien kanssa virheen todellakin huomaa. Laukassa ilmeni taas meidän suuri ongelma eli oikean ohjan tuki ulko-ohjana. Oikea laukka meni vielä ihan hyvin kunhan ratsastin Rillan rehellisesti molempien pohkeiden väliin. Näin pysyttiin ympyräuralla ja askeleet tuli tasaisesti puomien yli. Vasemassa laukassa Rilla pääsi kaatumaan vähän suuntaan jos toiseen. Jouduin todella tehdä töitä että sain vasemman pohkeen läpi ja tuntuman oikealle ohjalle. Puomeja oli aluksi vaikea tulla kun ympyrä aina valui loppua kohden ulos jolloin viimeisen puomin yli joutui venyttämään hirveästi. Vasemmassa kierroksessa otin hetkeksi raviin ja väistättelin takaosaa uralta ulos, jonka jälkeen yritettiin uudestaan laukassa. Onnistuttiin jo vähän paremmin ja sihen oli mielestäni hyvä lopettaa. Näitä puomeja ja tätä harjoitusta tullaan varmasti käyttämään jatkossakin. Puomit ovat kyllä ihan äärettömän hyvä lisä koulutreeniin ja saahan siinä vähän hevonen ja ratsastajakin vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti