sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pitkä kisapäivä

Kotikisat venyivät melkoisen pitkäksi. Meillä oli päivän aikana 85 starttia joten kilpailuja käytiin aamu klo 8.00 iltaan puoli yhdeksään. Suurin osa päivästä meni toimitsian hommissa mutta ehdinhän käydä ne pari rataa myös ratsastamassa.


Ensimmäiseen luokkaan veryttelin mahdollisimman kauan ulkona ettei meidän tarvinnut mennä maneesiin pelkäämään muita. Rilla tuntui hitusen hitaalta pohkeelle ja välillä jäi vähän löysän tuntuiseksi. Kielikin roikkui varmaan sen puolimetriä suusta ulkona kun en meinannut millään saada sitä pohkeen eteen ja kevyeksi ohjalle. Ratana tuo Helppo A:10 tuntui hyvältä niinkuin harjoituksissa. Ratsastin tarkan radan ja sekaan tuli muutama ihan pieni virhe. Vasemmasta keskilaukasta tultiin takaisin harjoituslaukkaan tasajalka pompulla ja takaosakäännökset olisi voinut olla vähän pienempiä, mutta muuten olin rataan oikein tyytyväinen.


Tulos olikin sitten vähän harmittava, mutta näihinhän me ollaan jo totuttu. H tuomari 66,4% ja C tuomari 59,6%. Sijoituksena se ärsyttävin eli ensimmäinen ei sijoittunut. C tuomari moitti että kieli oli ulkona ainakin käyntiosuudella. H tuomari ei tätä ilmeisesti ollut huomannut ollenkaan.

Pienen odottelun jälkeen lähdin verkkaamaan seuraavaan luokkaan jossa starttasin ensimmäisenä. Helppo A:5 oli rata jota en ollut aikaisemmin ratsastanaut ja luoja että tässä radassa oli tekemistä. Puhuin meidän tuomareiden kanssa tämän luokan jälkeen ja heidänkin mielestään tämä A:5 on teknisesti vaikeampi rata kuin meidän viimeisenä luokkana ollut Vaativa B:0.
Omasta ratsastuksesta kyllä huomasi että oli ensimmäin kerta tällä ohjelmalla. Rata ei ollu ihan hallussa ja muutaman kerran meinasin unohtaa että mitä tehdä seuraavaksi. Senkin takia ratsastus oli vähän huolimatonta ja 3/4 laukanvaihdosta käynnin kautta oli surkean huonosti valmisteltu. Lopulta olin vaan tyytyväinen että päästiin rata läpi. Omaksi iloksi saatiin kuitenkin ihan kiva tulos luokasta vaikka parantamista oli vielä paljon. 61,7% näin haastavasta radasta oli kyllä puoli voittoa. Tällä tuloksella oltiin lopulta sijalla 10/22. Tämän perusteella me saatetaan vielä joskus uskaltautua kokeilemaan myös se vaativan startti.


Kisoista jäi kuitenkin ihan OK fiilis vaikka tuo tuomariero ensimmäisessä luokassa jäi vähän ketuttamaan. Tästä lähdetään sitten seuraavaksi koti Haapaveden kisoja jotka on 7.5.
Tällä viikolla tehdään varmaan muutama maastopäivä ja mennään vähän puomeja ja esteitä että saadaan taas vähän vaihtelua ohjelmaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti