Hanna

Olen vuonna -89 syntynyt kouluratsastaja Pohjanmaalta. Ratsastusharrastuksen aloitin aikoinaan paikallisessa ratsastuskoulussa 6-vuotiaana. Kauaa ei pienelle heppahöperölle riittänyt kerran viikossa ratsastustunnit, vaan jo 8 vuotiaana sain ratsastuskoulun shetlanninponista ensimmäisen hoitohevosen. 
Ensimmäisen oman hevosen sain 15-vuotiaana. Askari oli saksalainen puoliveri ruuna joka opetti minulle paljon. Vastoinkäymisiä tämän ruunan kanssa ehdimme kokea paljon lyhyen yhteiselomme aikana. Ehdin moneen kertaan miettiä, että mihin sitä oli oikein ryhtynyt kun oman hevosen olin halunnut. Askari oli maailman kiltein hoidettaessa ja osasi jos jonkinlaiset koulukiemurat. Läheskään aina ei kuitenkaan ollut itsestään selvää että pysyin selässä koko ratsastuskerran ajan. Lukuisat kerrat tuli tarkaseltua ratastuskentän pohjamateriaalia vähän tarkemmin ja yksi murtunut solisluukin on muistona. Ruuna ehti olla minulla vain vähän reilu 1½ vuotta, josta viimeinen 4kk vaan käveltiin hankosidevamman vuoksi. Ennuste aktiivista harrastekäyttöä kestäväksi hevoseksi ei ollut kovinkaan hyvä joten päädyin myymään Askarin kevyempään käyttöön 
Askari

                                                                                    
Mirri

Hemängs Mirandan ostin lähes heti Askarin myymisen jälkeen. Mirri oli ostettaessa 4-vuotias ja työmaata oli edessä. Mirri oli lievästi sanottuna persoonallinen tamma. Harva tallityöntekijä tai kengittäjä piti tästä tammasta koska usein sai varoa sekä etu- että takapäätä.  Elämä Mirrin kanssa oli ylä- ja alamaäkiä. Yhtenä päivänä iloittiin ja seuraavana itkettiin. Mirri oli kuitenkin elämäni hevonen jonka voitin puolelleni.
Mirrin jouduin myymään opiskelujen vuoksi kolmen yhteisen vuoden jälkeen. Tämä tamma ehti yhteisten vuosiemme aikana opettaa minulle todella paljon niin ratsastuksesta kuin myös hevosten käsittelystä


Opiskelujen aikana ratsastelin säännöllisen epäsäännöllisesti vuokra- ja hoitohevosilla.
Rilla tupsahti oikeastaan vähän vahingossa elämääni alkukesästä 2012, jolloin opiskeluni olivat jo loppupuolella. Suloinen pikkusuokki valloitti sydämeni olemuksellaan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Rilla on opettanut minulle valtavasti kärsivällisyyttä ja tänä aikana olen kehittynyt itse ratsastajana todella paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti